Vara, ar trebui să îți schimbi pantofii în fiecare zi

Pe timp de vara, traiasca slapii, balerinii sau sandalele cu toc. Si totusi, acesti pantofi nu sunt cei mai buni aliati ai picioarelor tale. Ce ar trebui sa porti deci? Vei afla raspunsul in acest articol.

Pantofii de vara incep sa fie din ce in ce mai criticati din cauza repercursiunilor lor asupra picioarelor noastre. De ce mai exact? Slapii, balerinii sau sandalele sunt foarte buni pentru a merge la plaja sau pentru a merge in gradina, dar nu sunt pantofi pentru a merge peste tot. Au material foarte putin si nu au un sistem de prindere. In plus, materialele folosite pentru fabricarea lor nu sunt de cea mai buna calitate. Nu se recomanda deci sa se poarte o saptamana intreaga. In mod ideal, ar trebui sa porti altceva a doua zi.

Care sunt riscurile pentru picioare? Riscurile sunt multiple. Mai intai, risti sa suferi de tendinite, de retractia degetelor, de aparitia unghiilor incanate, a bataturilor si multor altor probleme. Iar la sfarsitul verii, din cauza unei proaste posturi, foarte multe persoane ajung la specialisti deoarece au stat intreaga vara incaltate in pantofi nepotriviti.

In plus, mai pot sa apara si alte probleme pentru corp. De exemplu, sandalele cu platforma pot cauza entorse ale gleznelor. Dureri de spate, de bazin sau de genunchi sunt si ele destul de frecvente.

Care sunt pantofii ideali de purtat pe timp de vara? Cel mai important este sa nu porti aceeasi pantofi o zi dupa alta pe cat posibil. Iar femeile ar trebui sa privilegieze tocurile de maximum 3-4 centrimetri.

In ceea ce priveste baschetii, nu ar trebui sa ii porti in fiecare zi. Poti favoriza micoza piciorului sau chiar si unghiile incarnate. In plus, daca ii porti in fiecare zi, va fi dificil mai apoi sa porti tocuri.

Pantofii ar trebui sa aiba un confort semi-rigid si sa fie mai lati in partea din fata a piciorului. Degetele mici nu ar trebui sa fie comprimate si piciorul ar trebui sa poata sa respire. Nu ceda deci fenomenelor in materie de moda si poarta mereu doar pantofi care respecta in intregime anatomia picioarelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *