Pe ce nu-mi place mie să dau bani

Eu sunt de când mă știu un om destul de chibzuit, econom și restul sinonimelor (înafară de zgârcit :)) ), deci mereu am fost atent la felul în care mi-am administrat banii și am făcut mereu tot posibilul să-mi cumpăr doar lucrurile de care într-adevăr am nevoie fără să-i irosesc pe chestii pe care nu o să le folosesc niciodată.

Nu mă înțelegeți greșit. Nu m-am zgârcit niciodată la lucrurile care-mi plac și care într-adevăr îmi sunt de folos. Ca să vă dau un exemplu, să nu pară că vorbesc din cărți, dacă merg într-un super-market și o să fiu lovit de reduceri din toate părțile la lucruri pe care nu le folosesc, nu le voi cumpăra niciodată chiar dacă e vorba de un preț final de doar 2-3 lei.

In schimb, dacă să zicem că am nevoie de un calculator nou, dau si 10.000 lei pe el dacă într-adevăr ajung la concluzia că îmi place și trebuie neapărat să-l am. Despre asta e vorba, am venit aici să trăiesc și în niciun caz să supraviețuiesc fiindcă de multe ori prietenii și oamenii din jurul meu au înțeles greșit acest principiu al meu spunându-mi deseori ”că degeaba am bani dacă nu-mi cumpăr nimic de ei”, asta în timp ce ei lucrau pe 800 lei din care 300 se duceau pe țigări. Nu mi se părea că lucrul ăsta îi făcea în măsură să-mi dea mie vreun sfat legat de bani. 🙂

Așadar, vă recomand să vă folosiți banii în scopuri cât mai productive. Banii nu aduc fericirea, nu sunt un scop principal în viață, există lucruri mult mai importante care nu se pot cumpăra nici cu toți banii din lume însă mi-a plăcut mereu să am cât mai mulți bani gândindu-mă la faptul că o să ajung în ipostaza în care o să-mi fie încălcate anumite libertăți și materia o să mă scoată din impas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *