OnePlus 7 vs. Asus Zenfone 6 – care este cel mai bun smartphone?

Smartphone-urile prezente in gama premium “abordabila” nu sunt foarte multe pe piata. Insa, odata cu sosirea unor telefoane precum OnePlus 7 sau Asus Zenfone 6 pe piata lucrurile se schimba incetul cu incetul. Ambii constructori propun versiuni de 128 GB la 559 de euro cu o fisa tehnica aproape similara, alegerea unuia din cele doua poate fi una destul de dificila daca nu cunoastem in profunzime specificatiile fiecaruia din ele. Descopera care din cele doua este cel mai bun smartphone.

Design. OnePlus 7 are un look excelent fata de predecesorul sau, OnePlus 6T. Margini rotunjite, breton, logo-ul marcii, dispunerea aparatului foto, toate aceste elemente sunt plasate in acelasi loc. Chiar si gabaritul de 74,8 X 157,7 X 8,2 este identic cu cel al predecesorului sau. Trebuie sa constatam faptul ca designul este perfect, constructorul chinez a avut grija enorm de telefonul sau. Asus iese in evidenta cu telefonul sau Zenfone 6. Noul model taiwanez isi asuma unele unele riscuri estetice pentru a se indeparta cat mai mult cu putinta de designul regasit la majoritatea din concurentii regasiti pe piata. Asus Zenfone este complet borderless, nu are breton.

Ecranul AMOLED. Si in acest caz, lui OnePlus 7 ii este destul de greu sa se distinga de predecesorul sau. Este echipat cu acelasi ecran AMOLED, cu acelasi format de ecran si aceeasi lungime de diagonala, 6,41 inchi si o rezolutie identica 2340X1080 pixeli. Insa, acest lucru nu este unul deloc rau deoarece ecranul lui OnePlus 6T era deja excelent. Ecranul lui Asus Zenfone este in egala masura de 6,4 inchi, o rezolutie Full HD de 2340X1080 pixeli. In schimb, Asus continua sa parieze pe tehnologia IPS LCD pentru ecranele sale.

Performante. OnePlus 7 este echipat cu Android 9.0 Pie si beneficiaza de interfata Oxugen OS. Insa de la 6T nu s-a operat absolut nicio schimbare. Ar trebui sa asteptam Android 10Q pentru a vedea ceva noutati. Interfata este epurata si simplificata pentru a se apropia de un Android pur. Insa, cititorul de amprente se vrea a fi mai reactiv decat cel de pe vechiul model.

Si Asus Zenfone beneficiaza de Android 9.0 Pie insa cu interfata ZenUI care echipeaza toate telefoanele constructorului taiwanez.

Aparatul foto. Modulul foto rotativ poate fi folosit atat in partea din fata cat si in cea din spate in cazul lui Asus Zenfone 6. Aparatul foto principal este de 48mpx si al doilea ultra unghi larg este de 13mpx. Partea foto nu a fost niciodata punctul forte al telefoanelor OnePlus. Beneficiaza de un aparat principal de 48mpx insotit de un al doilea de 5mpx.

Trebuie sa recunoastem ca Asus Zenfone6 este o surpriza placuta in 2019. Daca aparatul foto nu este criteriul principal in functie de care te ghidezi in achizitionarea unui telefon atunci OnePlus 7 este o alegere excelenta. Performantele telefoanelor sunt echivalente, atuonomia este buna. Dept urmare, ambele telefoane sunt bune, alegerea se va face in functie de preferintele si gusturile fiecaruia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?