Martinica vs. Guadelupa – pe care din aceste insule o vei alege?

In timp ce la noi in tara iarna inca nu se lasa dusa, numeroase sunt persoanele care viseaza la un sejur la soare pentru a-si reincarca bateriile. Renunta la manusi si la caciula in favoarea costumului de baie si indreapta-te spre o plaja paradisiaca. Ce ai zice de Martinica sau Guadelupa? Iti surade un sejur aici? Daca nu stii pe care din cele doua sa o alegi citeste randurile de mai jos.

Climat – meci nul intre Martinica si Guadelupa. Cu un climat de tip subtropical umed, cele doua insule sunt insorite pe tot parcursul anului, cu temperaturi extrem de placute. Temperaturile maxime variaza intre 28-31 de grade, nu conteaza luna in care calatoresti. Caldura este la ordinea zilei si te poti balaci sau sa faci plaja in voie. Fie ca este vorba despre Martinica sau Guadelupa trebuie sa privilegiezi perioada cuprinsa intre decembrie-martie. Luna mai este una destul de calma. In schimb, trebuie sa eviti lunile iulie si august deoarece este o perioada destul de aglomerata.

Unde poti merge pentru a profita de cele mai frumoase peisaje? In momentul in care vorbim despre Martinica si Guadelupa vorbim despre cocotieri, plaje intinse de nisip alb sau auriu si ape cristaline. Insa plajele de pe cele doua insule seamana intre ele? Pe care din cele doua insule se poate petrece un sejur de neuitat? Este destul de greu sa facem o delimitare, ambele insule adapostesc o serie de plaje superbe. Pe Martinica se regasesc mai multe tipuri de plaje: de nisip fin, de pietris, de nisip negru, marginite de cocotieri sau de ape cristaline. Dar nici Guadelupa nu este mai prejos cand vine vorba despre plaje paradisiace. Este considerata paradisul pasionatilor de scufundari, nu degeaba a fost supranumita Karukera care inseamna insula cu ape frumoase.

Ce insula poti alege pentru o multitudine de activitati. Nu conteaza destinatia, ambele ofera activitati in aer liber sau pe mare. In Martinica se pot practica o multime de activitati sportive care le permite amatorilor sa se relaxeze si sa se ditstreze deopotriva. Se poate practica surf, scufundari, sau sa mergi spre baza nautica pentru a pleca in explorarea insulelor inconjuratoare. Atunci cand ne gandim la partea de nord a insulei Martinica si la locuri emblematice precun Caravella avem garantia unui sejur perfect. Cei care aleg Guadelupa drept destinatie pentru urmatorul sejur sa se linisteasca, au posibilitatea de face o multime de activitati si aici. Aici natura este mai exuberanta si luxurianta. Este destul de greu sa departajam cele doua insule insa ii oferim un punct in plus Guadelupei datorita vietii sale nocturne si posibilitatilor de distractie.

Atunci care este castigatoarea?
Meciul a fost strans intre cele doua insule, ambele putand conta pe farmecul de necontestat, natural si unic pentru a atrage vizitatorii. Ideal ar fi sa petreci cate o saptamana pe fiecare insula, cu un transfer rapid intre cele doua insule cu un avion sau cu o nava maritima pentru a aprecia peisajul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?