Dieta ketogenică, dieta benefică pentru tine

Care este oare secretul acestei dietei care privileagiază grăsimile şi nu glucidele care sunt recomandate pentru a lupta contra cancerului sau a maladiei Alzheimer?

Principiul dietei ketogenice este unul foarte simplu. Trebuie să diminuezi numărul de glucide consumate şi să măreşti aportul de grăsimi. Diminuând nivelul de glucoză din sânge corpul va fi forţat să se adapteze privărilor şi să apeleze la rezervele sale pentru a putea produce energie.

Dar în loc să se aprovizioneze din glucide, corpul se aprovizionează din grăsimi, pe care le transformă în corpuri ketogenice care alimentează neuronii cu energie. Astfel că această dietă benefică poate să prevină unele boli precum cancerul sau maladia Alzheimer. Modul de aprovizionare al celulelor bolnave se va schimba astfel.

Cel fel de alimente ar trebui să fie consumate? În mod normal alimentaţia ar trebui să conţină un nivel de 50% glucide, 35% grăsimi şi 15% proteine. Dar cu dieta ketogenică vei ajunge la aproximativ 90% lipide, 8% proteine şi 2% glucide.

Alimentele permise sunt: peştele, fructele de mare, carnea slabă, legumele cu frunze verzi, ouăle, untul, uleiurile vegetale, măslinele fructul avocado sau brânza în cantităţi mici. Poţi consuma cu moderaţie şi lactate, vin sau cafea fără zahăr.

Cel mai bine ar fi însă să se evite alimentele bogate în glucide precum morcovii, porumbul, cartofii, sfecla, mazărea, cerealele, zahărul, fructele, mierea, dulceaţa sau siropul de arţar.

Se recomandă să se consume alimente bogate în grăsimi mono-nesaturate precum cele care se regăsesc în uleiul de măsline, avocado sau nuci sau saturate precum cele din carnea sau produsele lactate bogate în grăsimi. Uleiul de cocos se recomandă şi el în cadrul unei diete ketogenice.

Ai grijă însă deoarece acest tip de dietă poate duce la unele carenţe alimentare serioase. Poate avea şi efecte secundare precum stări de greaţă, de oboseală sau dureri de cap.

Un comentariu la „Dieta ketogenică, dieta benefică pentru tine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?