De ce este necesar un antivirus pe telefonul mobil smart?

Telefoanele mobile moderne, cu functii inteligente sunt de obicei dotate cu aplicatii preinstalate care ajuta utilizatorul sa fie in contact direct cu lumea. Dar ceea ce nu specifica producatorii de telefoane mobile si nu accentueaza este importanta unui antivirus.

La fel ca si in cazul laptopului sau a tabletei, computerului sau a altui dispozitiv sau gadget modern si telefoanele sunt supuse atacurilor virusilor. Iar virusii sunt din ce in ce mai agresivi si mai greu de eliminat.

Pe premiza `mai bine sa previi decat sa tratezi`, acelasi lucru este valabil si in cazul telefoanelor mobile smart care trebuie `dotate` cu o aplicatie antivirus puternica de la bun inceput, adica de la cumpararea si setarea dispozitivului.

Antivirusul este solutia ideala nu numai pentru protejarea fisierelor si datelor personale din telefon ci si a datelor folosite pentru a intra in aplicatii ale unitatilor financiar-bancare. Multa lume isi plateste in ziua de azi factura sau rata la banca online, oamenii cer imprumuturi online, aplica pentru un card online.

Ceea ce inseamna ca online sunt introduse foarte multe date cu caracter personal ce trebuie protejate. Un antivirus va avea si aceasta actiune, de a proteja utilizatorii sa intre pe site-urile infectate sau chiar pe site-urile capcana.

Unii virusi vin de la aplicatiile luate din magazinul telefonului, indeosebi aplicatiile gratuite insa un antivirus imediat va anunta utilizatorul ca exista posibilitatea infectarii telefonului o data cu descarcarea aplicatiei. Desi antivirusul ocupa spatiu si mananca memorie, are si avantaje clare.

Cum se poate instala un antivirus pe telefon? Este o operatiune destul de simpla! Utilizatorii trebuie sa mearga in Play Store si sa isi aleaga un produs gratuit foarte bun, precum Avast, Eset, Bitdefender, Kaspersky, toate fiind alegeri de top in randul utilizatorilor de telefoane mobile inteligente.

Cu un antivirus bun, telefonul va deveni nu numai un liant al omului cu lumea online, ci si o arma puternica prin care se poate evita actiunea daunatoare a virusilor creati pentru a produce daune telefonului si pentru a pagubi utilizatorul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *