Cum să printezi din Android

Iti doresti sa printezi un document direct din telefonul Android? In acest tutorial rapid iti vom spune cum poti face acest lucru fara sa fii nevoit sa iti pornesti PC-ul/laptopul.

In urma cu putin timp, printatul direct din Android nu era un lucru tocmai simplu. In majoritatea din cazuri eram nevoiti ca intai sa cautam o aplicatie care sa corespunda imprimantei detinute. Or, acest lucru este acum istorie gratie Google Cloud Print. Odata ce imprimanta este corect configurata via acest serviciu, poti imprima de pe orice aparat inteligent, daca esti conectat pe contul de Google sau daca un prieten a partajat imprimanta cu tine.

Iata de ce ai nevoie:
– un PC sau Mac pe care sa fie instalat Google Chrome;
– un cont Google sau un Gmail;
– o imprimanta;
– un smartphone sau o tableta Android (dar este valabil si in cazul unui iPhone sau iPad);

Cum sa iti configurezi imprimanta
Urmeaza aceste etape:

– conecteaza imprimanta la calculator si instaleaza driverele necesare urmand instructiunile fabricantului pentru a functiona in mod corect;
– deschide pagina chrome://devices din Google Chrome de pe computer;
– da click pe adauga imprimanta ;
– selectioneaza-ti imprimanta si da click pe adauga una sau mai multe imprimante ;
– de pe smartphone instaleaza Google Cloud Print daca nu l-ai instalat deja din Google Play Store ;
– deschide aplicatia Google Cloud Print ;
– activeaza Google Cloud Print ;
Daca esti conectat pe acelasi cont Google ca pe calculator sau pe aceeasi retea locala, ar trebui sa vezi imprimanta configurata pe PC.

Cum poti imprima direct de pe Android
Este foarte simplu :

– deschide Google Chrome de pe smartphone-ul Android ;
– deschide documentul sau pagina pe carevrei sa o printezi in navigator (pentru documentele Word, Excel sau Power Point foloseste Google Drive) ;
– in dreapta barei de adresa da click pe meniu ⋮
– alege Share;
– selecteaza Print;
– selecteaza imprimanta si alege reglajele care iti convin;
– valideaza dand click pe Imprimeaza;

Important. Google Cloud nu poate functiona decat atunci cand computerul la care este conectata imprimanta ese pornit.

Cum poti printa pagini Web sau un email Gmail
Poti imprima chiar si pagini web sau emailuri tpt prin intermediul Google Cloud Print, procesul fiind in mare parte asemanator. Trebuie sa deschizi Google Chrome sau Gmail. In momentul in care gasesti pagina sau email-ul pe care vrei sa il printezi selecteaza butonul Meniu si vei vedea ca apar o serie de optiuni. Din toate acestea trebuie sa selectezi Print. Acest lucru te va duce direct spre pagina de imprimare unde vei putea selecta imprimanta dorita. Pentru a imprima cele necesare da click pe Print.

De stiut. Unele telefoane vin deja cu Google Cloud Print incorporata. Daca telefonul nu are aplicatia caut-o in Google Play si instaleaz-o. Dupa ce instalezi aplicatia nu trebuie sa executi aplicatia in sine pentru a printa, trebuie doar sa ai un cont Google conectat la telfeon si sa te asiguri ca este acelasi cont conectat si in Google Chrome pe PC.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?