Cum îți poți transfera datele de pe iPhone pe Android

Deoarece gusturile si parerile noastre se pot schimba de la o zi la alta, ai posibilitatea de a trece de la un iPhone X, XS la o versiune Android precum OnePlus 6T, Galaxy S9 sau P20 Pro. In cazul in care iti este teama ca iti vei pierde datele (contacte, poze, clipuri video, notite) de pe vechiul smartphone iti spunem in cele ce urmeaza cum iti poti transfera datele de pe un iPhone pe un Android.

Iti vom explica in cele ce urmeaza diferitele etape necesare pentru a-ti regasi continutul de pe iPhone pe smartphone-ul Android. Chiar daca este posibil sa poti recupera majoritatea din date, nu este psoibil sa transferi direct aplicatiile pe care le-ai avut pe telefon deoarece App Store si Google Play nu permit acest lucru. Dar, in afara de datele esentiale (contacte, email-uri, etc) poti instala versiunile Android ale aplicatiilor tale preferate de pe Play Store sau echivalentul acestora daca nu exista.

1. Ai nevoie de un cont Google. Este prima conditie pentru sincronizarea datelor, sa ai un cont Google. Atunci cand iti pornesti smartphone-ul Android pentru prima data acesta iti va cere sa te conectezi sau sa creezi un cont Google. Daca ai sarit aceasta etapa nu intra in panica, poti face acest lucru din optiunile telefonului, mai precis Setari – Conturi si sincronizare – Adauga un cont. Alege sa te conectezi sau sa conectezi un cont Google adaugand un user si o parola.

2. Activeaza optiunile de sincronizare.
2.1 Pe smartphone-ul Android. Odata contul Google activat, intra in optiunile contului, rubrica Date si sincronizare pentru a selecta optiunile de sincronizare. Bifeaza casutele agenda, detalii de contacte, Gmail. Dupa cum se poate vedea exista si alte optiuni de sincronizare precum Chrome sau Drive. Tu esti cel care decide ceea ce vei sincroniza.
2.2 Pe iPhone. Ia acum iPhone-ul pentru a sincroniza datele contului Google cu telefonul. Pentru asta trebuie sa intri in Meniu pentru a activa sincronizarea cu contul de Google. Mergi la Setari – Mail, contacte, calendare. Odata conectat, un ecran te va intreba de elementele pe care vrei sa le sincronizezi.
2.3 Foloseste vCard pentru a-ti transfera contactele. Pentru asta trebuie sa iti exportezi contactele, sa mergi pe iCloud.com si sa iti accesezi contul iCloud. In mod normal, contactele tale sunt deja sincronizate. Pe iCloud intra in Contacte si iti va aparea optiunea exporta pe vCard si vei selecta toate contactele. Pentru a le folosi pe telefonul tau Android trebuie sa transferi fisierul pe telefonul tau. Intra in Contacte, Setari dupa care importa/exporta Contactele.

3. Transferul mesajelor text. Pentru asta ai nevoie de o salvare a acestora prin intermediul iTunes spre exemplu. Trebuie sa gasesti unde le-ai salvat, pe PC se afla in general in dosar. « C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\ », pe Mac fa urmatoarea cautare « Users/User Name/Library/Application Support/MobileSync/Backup« . Cauta fisierul 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28 si dupa ce l-ai copiat transfera-l pe smartphone. Odata fisierul transferat, ai nevoie de aplicatia iSMS2droid. Trebuie sa o deschizi si sa alegi Select File. Aplicatia iti spune numarul de mesaje dupa care te lasa sa alegi conversatiile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?