Ce spune ceaiul consumat despre personalitatea ta?

Iubitorilor de ceai le place sa tot vorbeasca despre beneficiile nenumeroase ale ceaiului. Incepand cu faptul ca ceaiul este plin de antioxidanti pana la mirosul si aroma deosebita, fiecare varietate de ceai are ceva de oferit. Camellia Sinensis, numele biologic al plantei de ceai, ceaiul are o istorie bogata si impartaseste o adanca conexiune emotionala cu noi toti. Rar o sa gasim pe cineva care nu poate sa isi exprime o parere in legatura cu ceaiul, fie ca este vorba despre senzatiile traite in timp ce savureaza ceaiul, despre aroma sau despre o amintire frumoasa.

Exista actualmente diferite varietati de ceaiuri precum ceaiul negru, ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul oolong sau ceaiul de tip CTC (un ceai negru din India). Fiecare varietate in parte vine cu o diferenta clara in ceea ce priveste gustul textura si senzatia conferita.

Consumarea ceaiului este o veritabila experienta senzoriala: mirosul, gustul si aroma capata sensuri mai adanci. O persoana pretuieste o ceasca de ceai care seamana cu caracterul lui puternic. In acest context, Kausshal Dugarr, cunoscutul expert in ceaiuri face o categorizare a principalelor tipuri de ceaiuri.

Ceaiul negru intruchipeaza bauturi bogate, aromate si puternice, care reflecta tipul de personalitate puternica si directa. Persoana care consuma ceai negru este energica, productiva si de cele mai multe ori determinata.

Ceaiul verde fiind plin de antioxidantisi cel mai putin prelucrat, acesta semnifica energia calma si curata a persoanei. Se afla in stransa legatura cu abilitatea de a avea o noua viziune/gandire si un echilibru perfect intre minte si corp.

Ceaiul alb este mai usor, mai neted si mai aromat. Acest tip de ceai isi gaseste rezonanta cu persoanele care iubesc lucrurile mai fine si mai rafinate in viata. In plus, atrage si persoanele care iubesc sa calatoreasca.

Ceaiul CTC este o forma de ceai care este consumata de multe persoane, mai ales in subcontinentul indian si de obicei este consumat cu lapte. Acest ceai este preferat de multi pentru puterea de racorire instanta si asigurarea de motivare pentru munca. De obicei persoanele harnice si bune la suflet beau acest ceai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?